Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ένας μη χριστιανός Κορεάτης δημοσιογράφος γράφει για την Ορθόδοξη Εκκλησία


από την Ι.Μ.Κορέας
Μετάφραση και επιμέλεια: Αθανασία Δ. Κοντογιαννακοπούλου

Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε τις μέρες αυτές με το άρθρο που δημοσίευσε ο Κορεάτης δημοσιογράφος κύριος Lee Seo Yong στο περιοδικό Χαν Κιο Ρε (Κορεατική Φυλή 21) σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα και ιδιαίτερα τον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω περιοδικό πολιτικά ανήκει στον αριστερό χώρο και είναι ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά στην Κορέα.
Ο γνωστός δημοσιογράφος επισκέφθηκε τον ναό του Αγ. Νικολάου και ξεναγήθηκε κατάλληλα από τον πατέρα Αντώνιο Λημ.
  Εδώ θα παραθέσουμε μερικά αποσπάσματα του άρθρου, το οποίο, σημειωτέον, συνοδευόταν από ωραίες φωτογραφίες εντός και εκτός του Ι. Ναού. Γράφει λοιπόν:

·  Ο Μαρξ είχε προβλέψει την καταστροφή της θρησκείας και τον εκμηδενισμό της. Η θρησκεία όμως εξακολουθεί να υπάρχει, να αυξάνει και να μεγαλουργεί.
·  Ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου Σεούλ είναι ο μοναδικός Βυζαντινός ναός στη χώρα μας. Η ιερότητα που εκπέμπει καταυγάζει όλο το κτιριακό συγκρότημα που τον περιβάλλει και μοιάζει να αντιστέκεται στις σύγχρονες πρακτικές του Μαμωνά που κυριαρχούν στη σημερινή κορεατική κοινωνία.
·  Ένας Ρουμάνος θεολόγος έχει πει πως ο ορθόδοξος ναός, εσωτερικά κι εξωτερικά, αποτελεί κάτι το άγιο κι ιερό. Αυτό ακριβώς το αίσθημα νοιώθει κανείς όταν επισκέπτεται τον ναό του Αγ. Νικολάου στη Σεούλ.
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος παραθέτει το ιστορικό του ναού του Αγίου Νικολάου και συνεχίζει:
·  Θυμάμαι πως παλαιότερα, την εκκλησία αυτή την έλεγαν η «καραφλή εκκλησία», λόγω του εντυπωσιακού χάλκινου τρούλλου που δέσποζε σ᾽ ολόκληρη την περιοχή. Πρόσφατα ξεκίνησε η ανοικοδόμηση τεράστιων κτιρίων γύρω από τον ναό – σύμβολο κι αυτό του Μαμωνά - με στόχο να ολοκληρωθούν το 2015. Επειδή στην κοινωνία μας όλα μοιάζουν να αλλάζουν, αναρωτιέμαι αν η εκκλησία αυτή θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο και να προβάλλει την αγιότητα και στο μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου