Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η Πατμιάδα του Γένους Σχολή εόρτασε τον ιδρυτής της Άγιο Μακάριο Καλογερά


εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής 
Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου 

Με  την  δέουσα  λαμπρότητα η Πατμιάδα  του Γένους Σχολή εόρτασε  πανηγυρικά  την μνήμη του ιδρυτού της, Αγίου Μακαρίου του Καλογερά καθώς  και τα 300  χρόνια από την ίδρυσή της.
  Το  εσπέρας  του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Σχολής,  χοροστατούντος του Καθηγουμένου καί Πατριαρχικού Εξάρχου  Πάτμου,  Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κυρίλλου,  συγχοροστατούντος και του Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου  και με την συμμετοχή  όλου του ιερού  κλήρου της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου.  Για τον μεγάλο Διδάσκαλο του Γένους μιλησε επαξίως  ο Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου, καθηγητής κ. Θεοχάρης Προβατάκης, ο οποίος εκπροσώπησε  τον Σύλλογο των απανταχού αποφοίτων της Πατμιάδας Σχολής.
  Την κυριώνυμο  ημέρα 19 Ιανουαρίου  έλαβε χώρα πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εις το τέλος της Λειτουργίας ευχαρίστησε  τον Πατριαρχικό Ἐξαρχο για την τιμητική πρόσκληση  να προστεί  καί να τελέσει την Πανηγυρικήν Θείαν Μυσταγωγία, ενώ ο Ἀρχων του Οικουμενικού Θρόνου και πρώην Σχολάρχης κ. Ματθαίος Μελιανός,  ομίλησε καταλλήλως διά τήν τεράστια προσφοράν,  δια μέσου των αιώνων, του τιμωμένου Αγίου Μακαρίου αλλά και της  Πατμιάδος Σχολής  στην πνευματική αφύπνιση του Ελληνικού Γένους. 
  Αμέσως μετά  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Καθηγούμενο Πάτμου  κ. Κυριλλο ευλόγησαν  την Αγιοβασιλόπιτα της Σχολής και αντηλλάγησαν ευχές  για πνευματικά πρόσφορο και εποικοδομητικό νέο έτος, μεταξύ του Αγίου Δωδώνης  και του Σχολάρχου κ. Ευσταθίου Κόττορου.
  Τέλος παρετέθη εόρτιον γεύμα  στον Καθηγούμενο και Πατριαρχικό Ἐξαρχο  και εις τους άλλους προσκεκλημένους, όπου  ο  Καθηγουμενος Πάτμου  κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον  κ. Σχολάρχη, τους καθηγητές, το προσωπικόν, ἀλλά και τους ιεροσπουδαστές της Πατμιάδας  Σχολής για την συμβολή τους στην  υποδειγματική  και  εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και του οικοτροφείου της, ενώ ο κ. Σχολάρχης με την σειρά  του ευχαρίστησε  τον Ἀγιο Καθηγούμενο καί όλους τους πατέρες για την ποικιλότροπη  στήριξη της Μεγάλης Μονής του Θεολόγου καί της Πατριαρχικής Εξαρχίας πρός την Πατμιάδα Σχολή.  

Δείτε φωτογραφίες
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου