Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά την μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου


Η γαλήνια και ταπεινή μορφή του Μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου θα ζωντανέψει και πάλι ενώπιόν μας, μέσα από την μεγάλη εκδήλωση μνήμης, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Σάββατο 7/12, στις 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εξ αφορμής του προ έτους κυκλοφορήσαντος έργου του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, με τίτλο «Η ιερά πορεία αγάπης, ειρήνης και ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου».



Για τον αοίδιμο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, 22 χρόνια μετά την εις Κύριον εκδημία του, θα ομιλήσουν τέσσερις εκλεκτοί ομιλητές, προσωπικότητες της Εκκλησίας και της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: Οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριος και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και ο Συγγραφέας και Καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς.



Στο τέλος της εκδηλώσεως θα προβληθεί ολιγόλεπτη ταινία με τους κυριότερους σταθμούς της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου.



Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί τον Κλήρο και τον λαό της επαρχίας μας να μεταβούμε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, για να τιμήσουμε την μνήμη του αοιδίμου Πατριάρχου του Γένους Δημητρίου, τον οποίο η πόλη του Βόλου είχε την ευλογία να υποδεχθεί το 1990 και να λάβει από τα χέρια του την Πατριαρχική ευχή και ευλογία.



Για την διευκόλυνση της πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο, θα αναχωρήσουν τρία λεωφορεία, το Σάββατο 7/12, στις 5.30 μ.μ.: το 1ο από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου, το 2ο από την πλατεία Ελευθερίας και το 3ο από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.



Τέλος, την Κυριακή 8/12, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στη μνήμη του Πατριάρχου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου