Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πανήγυρις Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου

Του διακόνου Φοίβου Παναγιώτου
Οι Μητροπολίτες Μόρφου και Αρκαλοχωρίου Κρήτης κ.κ. Νεόφυτος και Αντρέας, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Μάμαντος
Με βαθύτατη συγκίνηση και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε, Χάριτι Θεού, η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Μάμαντος του Μυροβλήτου, 1-2 Σεπτεμβρίου 2013, με τις ακολουθίες του Εσπερινού, της θείας Λειτουργίας και του Παρακλητικού Κανόνα προς τον Άγιο, στον ομώνυμο καθεδρικό ναό στην κατεχόμενη πόλη της Μόρφου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα,  συμπαραστατούμενοι από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, στους Τρούλλους της επαρχίας Λάρνακας, Αρχιμανδρίτη Συμεών, και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου. 
Στίφη πιστών από όλη την Κύπρο, και ιδιαίτερα Μορφίτες και Ακανθιώτες, συνέρρευσαν για να συμμετάσχουν στην εορτή του Αγίου Μάμαντος, έχοντας την ευλογία να προσκυνήσουν δυο θαυματουργικές εικόνες, του εορτάζοντα Αγίου και του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς και να λάβουν άγιο έλαιο από τη σαρκοφάγο του Αγίου. Παρόντες ήταν και οι Δήμαρχοι, Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας  και Ακανθούς Σάββας Σαββίδης. 
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, ο οποίος προεξήρχε στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνα του πολιούχου Αγίου της Μόρφου, καθώς και της θαυματουργής εικόνας του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς, η οποία φυλάσσεται προσωρινά στο ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου. 

Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου