Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σώζεται η Ελλάδα;


του π.Βασιλείου Θερμού, στο Amen.gr


Έπρεπε να σκοτωθή ένας Έλληνας για να ενεργοποιηθή ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος; Ακόμη και ο συνήθως σιωπηλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε δήλωση για τη δολοφονία του Κερατσινίου.
Γιατί; Εδώ και μερικά χρόνια χρυσαυγίτες κάθε τόσο μαχαιρώνουν αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες, εκ των οποίων κάποιοι υπέκυψαν στα τραύματά τους. Γιατί τότε δεν γινόταν η ίδια φασαρία; Έχει καμιά σημασία η εθνικότητα του δολοφονημένου; Δεν είναι άνθρωπος, εικόνα του Θεού;
Τα αμείλικτα αυτά ερωτήματα αναδεικνύονται ακόμη εντονότερα όταν απευθύνονται προς την Εκκλησία μας. Δηλαδή προς όλους εμάς, κληρικούς και λαϊκούς. Αν πραγματικά εννοούμε τα λόγια του Χριστού, ο Οποίος ταυτίζει τον εαυτό Του με τους 'ελαχίστους', κάθε βιαιοπραγία κατά αδύναμου θα όφειλε να σημάνει συναγερμό. Του άμβωνα, της κατήχησης, της διοίκησης.
Έχει μεγάλη βαρύτητα η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στην Κωνσταντίνα Κούνεβα παλαιότερα, καθώς και η προχθεσινή του διακήρυξη μετά το φονικό. Όμως δεν φαίνεται να αντανακλώνται στην βάση, δεν δείχνει η πλειονότητα του εκκλησιαστικού σώματος να συντονίζεται με την ευαισθησία απέναντι στο μίσος, τη φασιστική ισχύ, τον ρατσισμό. Για τους περισσότερους εκκλησιαζόμενους φαίνεται πως η ζωή ενός Έλληνα είναι πολυτιμότερη από τη ζωή ενός ανώνυμου Αφγανού και η ελευθερία μιας Ελληνίδας για ελάσσονες επιλογές ασυγκρίτως πιο υπερασπίσιμη από την ελευθερία μιας Ρωσίδας που τελεί υπό σωματεμπορία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ΑΜΕΝ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου