Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Προσκύνημα του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Προικόννησο

Από την Ιερά Μητρόπολη Προικοννήσου γίνεται γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και άλλους κληρικούς θα επισκεφθή τα νησιά του Μαρμαρά (Προκόννησος, Κούταλη, Αφισιά και Αλώνη/Πασά Λιμάνι) που απαρτίζουν τη Μητρόπολη Προικοννήσου, το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Στο μόνο σωζώμενο ναό μας, τον  Άγιο Νικόλαο Παλατίων (βυζαντινό ναΰδριο του ΙΑ  αἰῶνος), θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ενώ δέησις θα γίνη και στα ερείπια της Μονής Αγίου Γεωργίου (Βατοπαιδινό Μετόχι) στην Αφισιά.
Είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθή τα νησιά του Μαρμαρά για Θ. Λειτουργία μετά από 90 χρόνια, δηλ. μετά από την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Όσοι θα ήθελαν να έλθουν να συμπροσευχηθούν και να προσκυνήσουν τα άγια χώματα της αλησμόνητης αυτής Πατρίδας, όπου αναπαύονται τα λείψανα τόσων προγόνων μας και όπου πάντοτε επισκιάζει η χάρις του Αγίου Τιμοθέου Αρχιεπισκόπου Προικοννήσου, της Αγίας Βάσσας της Εδεσσαίας, της Αγίας Άννας, του Οσιομάρτυρος Γαβριήλ του λαοσυνάκτου, του Οσίου Θεοφάνους και τόσων άλλων Αγίων, μπορούν να έλθουν είτε με ίδια μέσα, είτε σε συνεννόηση με τα τηλέφωνα 210 3808976 και 6944 608060.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου