Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Άνθρακας ο Θησαυρός» και πάλι οι τουρκικές υποσχέσεις για την Σχολή της Χάλκης



Του Νίκου Μαγγίνα

Και ενώ όλοι ανέμεναν με ενδιαφέρον να πληροφορηθούν  αν το «πακέτο» εκδημοκρατισμού της Τουρκίας, που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση Ερντογάν, θα περιλαμβάνει και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης – όπως άφηναν να εννοηθεί κάποιοι παράγοντες της Άγκυρας – ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς φρόντισε, με δηλώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, να διαψεύσει κάθε ελπίδα. 
Με διπλωματικό είναι αλήθεια τρόπο είπε ότι θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες (!) προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη.
«Θα λάβουμε τα απαραίτητα βήματα (σ.σ. για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη) όταν ειδικές, τοπικές και διεθνείς συνθήκες δημιουργηθούν», δήλωσε ο κ.Αρίντς συνεχίζοντας έστω και εμμέσως να συσχετίζει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής – που αποτελεί ζήτημα ισονομίας, ίσης μεταχείρισης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία – με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών σε άλλες χώρες (σ.σ. μήπως εννοεί στην Ελλάδα;!!!)  .

Διαβάστε τη συνέχεια στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου