Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η δίκη για την κλοπή των ιερών λειψάνων από την Ι. Πατριαρχική Μονή της Αγίας Αναστασίας


του Βαγγέλη Στολάκη

 Αύριο αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τη «σπείρα των Μοναστηριών» που στις 23 Απριλίου του 2012 είχε αφαιρέσει από το πατριαρχικό Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης τα λείψανα της Αγίας. Οι δράστες ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν ομολογήσει το όνομα του τελικού αποδέκτη των ιερών λειψάνων, ανυπολόγιστης αξίας, με τα τελευταία να αναζητούνται!
 Η δίκη των κατηγορουμένων, φερόμενων ως ληστών των λειψάνων που σε σύντομο διάστημα είχε γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» Εκκλησιών, Ναών και Μοναστηριών σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί αύριο λόγω παρέλευσης ωραρίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων. Οι ίδιοι ευθύνονται για τις διαρρήξεις σε εκκλησίες του Βόλου, των Σερρών και του Αγίου Μηνά της Θεσσαλονίκης αλλά και την δολοφονία καντιλανάφτη στο Ωραιόκαστρο.
 Η ληστεία
 Τα αγία λείψανα κλάπηκαν στις 23 Απριλίου 2012. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε τη νύχτα και οι ληστές χρειάστηκε να «ανοίξουν» πέντε πόρτες για να φτάσουν στο εσωτερικό του ναού και να αρπάξουν τη «λεία» τους, δηλαδή την λειψανοθήκη με την Κάρα της Αγίας Αναστασίας, τη λειψανοθήκη με το πόδι της, όπως επίσης και μια τρίτη που περιείχε αποτμήματα της Αγίας Αναστασίας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Μοδέστου.

AgiaAnastasia-Stolakis
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μιλήτου κκ. Απόστολο υπάρχουν δυο εικασίες για το που μπορεί να βρίσκονται σήμερα τα ιερά λείψανα. «Ή βρίσκονται στην κατοχή κάποιου «ευσεβή» που τα ήθελε στην ιδιοκτησία του επειδή είχε λατρεία στην Αγία Αναστασία και την ήθελε για ευλογία στο σπίτι του και πλήρωσε για να τα αποκτήσει ή πίσω από την υπόθεση κρύβεται «σχισματικός» κληρικός αιρετικός από τις βόρειες χώρες». «Οι δικαζόμενοι είναι εκτελεστικά όργανα. Υπάρχει εγκέφαλος και χρηματοδότης της υπόθεσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο karfitsa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου