Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ομιλία Μητροπολίτη Κορέας σε δυόμιση χιλιάδες φοιτήτριες




Διάλεξη ενώπιον δυόμιση χιλιάδων φοιτητριών και αρκετών καθηγητών έδωσε στις 23 Μαΐου ο Μητροπολίτης Κορέας Αμβρόσιος ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε το Ewha Womens University. Θέμα της ομιλίας του ήταν, «Η  σταυρωμένη αγάπη θα σώσει τον κόσμο». Κατά την διάρκεια της διάλεξης σε γιγαντοοθόνη προβλήθηκε ο ύμνος της Αγάπης του αποστόλου Παύλου και εικόνες του Χριστού και της Σταυρώσεως, καθώς και φωτογραφίες της Ακρόπολης και του Ερεχθείου με τις Καρυάτιδες.
Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Κορέας δέχεται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ανάλογες προσκλήσεις για διαλέξεις περί Ορθόδοξης Εκκλησίας σε διάφορα Πανεπιστήμια, Θεολογικά Σεμινάρια και άλλα Επιστημονικά Ιδρύματα της Κορέας. 
Η ιδιαιτερότητα της διαλέξεως στο Ewha Womens University έγκειται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε τόσο πολυπληθές ακροατήριο κάτι παρόμοιο από πλευράς Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κορέα. Το ευχάριστο ήταν ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους καθηγητές εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν με φοιτήτριές τους τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στα πλαίσια μαθήματός τους.
Ακολουθεί η ομιλία του Μητροπολίτη Αμωροσίου προς τις φοιτήτριες, που, αξίζει να σημειωθεί, σε ποσοστό περίπου 90% δεν ανήκουν σε κάποια θρησκεία.
Η ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 Ελλογιμώτατοι κύριοι συνάδελφοι, αγαπητές μου φοιτήτριες,
Ίσως μερικές ακούτε σήμερα για πρώτη φορά ότι υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα. Και για πρώτη φορά βλέπετε ορθόδοξο επίσκοπο. Και, συνεπώς, δικαιολογημένα αναρωτιέστε ίσως τι είναι η  Ορθόδοξη Εκκλησία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου