Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (ΦΩΤΟ)



Εκ της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας
Λαμπρά εορτάστηκε για πρώτη φορά η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, μετά τις επίσημες εκδηλώσεις της Αγιοκατατάξεώς της στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισουριώτισσας.
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμέναρχου μας Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Πλήθος πιστών έφτασε στο Μοναστήρι της Παναγιάς, να προσκυνήσει την κάρα και τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Σοφίας και τα καταθέσει τα αιτήματά του αλλά και τα προβλήματα των δύσκολων καιρών για την Πατρίδα μας.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Εδέσσης αναφερόμενος στην Αγία Σοφία αλλά και στη ζωή των Αγίων γενικότερα οι οποίοι είναι ο πλούτος και ο θησαυρός της Αγίας μας Εκκλησίας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων της Αγίας στους χώρους του Μοναστηριού ενώ κατά την τάξη της Εκκλησίας μας στο προαύλιο της Μονής τελέσθηκε και η Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου