Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας
Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή της Οσίας Σοφίας της εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας ασκησάσης, στο Μοναστήρι που η Αγία έζησε και οσιακά εκοιμήθη, εκεί που υπάρχει ο τόπος της ασκήσεως, ο τάφος της και τα χαριτόβρυτα λείψανά της.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. 
Το λόγο κήρυξε ο χοροστατών Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία, στην θαυματουργική παρουσία της Αγίας στην προσωπική του ζωή αλλά και στην ευαρέσκεια που έχει στο θρόνο του Θεού, μεταφέροντας τα αιτήματα όσων επικαλούνται τη χάρη της.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους στο πανηγυρι της τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχάρη και παρότρυνε ακόμη περισσότερο τους πιστούς που προστρέχουν στη βοήθεια της Αγίας Σοφίας και περιέγραψε ένα από τα εκατοντάδες θαύματα που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.
Δείτε φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου