Κυριακή 7 Απριλίου 2013

H Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Kωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα



Η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού στη σταυρωμένη Μεγάλη Εκκλησία εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής στο Φανάρι με παραδοσιακή τάξη και μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθους πιστών. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε σε Άρχοντα του Πατριαρχείου τον επιχειρηματία Γεράσιμο Φωκά.
Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώ συγχοροστάτησαν μαζί του οι Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, Πέργης Ευάγγελος, Θεοδωρουπόλεως Γερμανός, Πριγκηποννήσων Ιάκωβος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Σεβαστείας Δημήτριος, Ελασσώνος Βασίλειος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Κυδωνιών Αθηναγόρας ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης.
Η εκκλησιαστική τάξη του Πατριαρχείου προβλέπει για την ημέρα αυτή καθώς και για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού να λειτουργεί στο Φανάρι ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου διακονούμενος από τον Υπογραμματέα. Έτσι σήμερα λειτούργησε στον Πατριαρχικό Ναό ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ενώ διακόνησε ο Υπογραμματέας Διάκονος Ιωακείμ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο "amen.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου