Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Θερμή συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (ΦΩΤΟ)


Kωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα


Την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις αναφορικά με τρέχοντα εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής.
Το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ Στάσης των Χαιρετισμών προς την   Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Bήμα, ενώ παρέστησαν, επίσης, Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες.
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καλωσόρισαν στον ιστορικό Ιερό Ναό ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της περιοχής, Επίσκοπος Συνάδων  Διονύσιος και ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Βλαχερνών, Νίκος Καλαμάρης.
Διαβάστε τη συνέχεια στο "amen.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου