Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σταυροφόρων συμπόρευση


του Αρχιμ.Χρυσόστομου Χρυσόπουλου, για το ΑΜΕΝ.GR


Η αυριανή  γιορτή μπορεί να  μην έχει ιστορικά συγκεκριμένα στοιχεία (όπως η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού), έχει καθιερωθεί όμως για πνευματικούς λόγους.  Βρισκόμαστε  στην μέση της Μεγάλης  Τεσσαροκοστής.  Μας προτάσσει για προσκύνηση  τον Τίμιο Σταυρό η Εκκλησία,  για να κοιτάξουμε  τους  ώμους μας.  Εκεί θα υπάρχει  ένας  ή περισσότεροι σταυροί.  Όταν τους ζυγίσουμε  με  εκείνους του Κυρίου δεν θα είναι  όμοιοι,  θα είναι  όμως ισοβαρείς  με τις δυνάμεις μας.  Η Θεία Πρόνοια το επιτρέπει, για να μην απογοητευόμαστε, να μην καμπτόμεθα  εύκολα.
  Πολλοί και διάφοροι είναι οι Σταυροί μας.  Ξεκινούν  από προβλήματα  υγείας,  περνούν  από την ανεργία και την φτώχεια,  την ξενιτειά  και την ορφάνια, για να φτάσουν στην  ανατροφή των παιδιών που δυσκολεύει μέρα με την ημέρα, και στις διανθρώπινες σχέσεις που περνούν κρίση  ακόμα και για ασήμαντα θέματα.  Καρφωνόμαστε σε  κάθε λογής σταυρό  με καρφιά τα λόγια των άλλων που κρύβουν  κακία ή δείχνουν κακεντρέχεια.  Με  καρφιά αδικίας ή  συκοφαντίας,  πένθους ή απογοήτευσης.  Είμαστε  βέβαια σταυροφόροι στην βιωτή μας,  όμως πρέπει να είμαστε και ελπιδοφόροι  στην πορεία μας.
  Ο προσωπικός μας Γολγοθάς  θα δώσει αργά ή γρήγορα  την θέση του στο μνήμα. Εκεί ας  θάψουμε τις αμαρτίες μας, τις αστοχίες μας,  όσα μας έκαναν οι άλλοι. Η  ταφόπλακα  ας καλύψει την πτώση μας  και πλέον  ας αναμένουμε την ανάσταση  της δικαίωσης  και της  λύτρωσης,  από τον Εσταυρωμένο  Θεό της αγάπης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο "amen.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου