Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Πάσχα στ' Άγιον Όρος"


Μητροπολίτου Προικοννήσου Ιωσήφ: 
"Πάσχα στ'  Άγιον Όρος"
Εκδόσεις Αρχονταρίκι
σελ. 136
Τιμή: 12 ευρώ

Tο  Άγιον  Όρος είναι η κιβωτός για κάθε  Ορθόδοξο χριστιανό, το καταφύγιο για να βρει και να βιώσει την αλήθεια της πίστης μας, την προτύπωση μιας ζωής με συνέπεια. Είναι ένας ατίμητος θησαυρός. 
Και τούτο εντυπωσιακά φανερώνεται όταν μετάσχεις στη Λειτουργική ζωή, όταν βιώσεις την προσέγγιση του Θεού στις  Ακολουθίες που τελούνται στο Περιβόλι της Παναγιάς. Κερδίζεις τότε εμπειρίες που θα σε συνοδεύουν σε όλη τη ζωή σου. 
Ιδιαίτερα ανεξάλειπτες μάλιστα, όταν ζήσεις τις μοναδικές  Ακολουθίες της Μεγάλης  Εβδομάδας! Αυτό πιστοποιεί και ομολογεί η προσωπική εμπειρία του Σεβασμιωτάτου κ.  Ιωσήφ, που με μοναδικό τρόπο διασώζεται και καταγράφεται σ' αυτό το βιβλίο.  Επιπλέον, με παρεμβάσεις που προσεγγίζουν πρόσωπα και γεγονότα που τιμάμε τις ημέρες της Μεγάλης  Εβδομάδας, ο Σεβασμιώτατος κάνει το βιβλίο ευπρόσδεκτο και οδηγητικό για τη ζωή του κάθε χριστιανού που δοκιμάζεται στον ανάστατο κόσμο. Κείμενα που μας οδηγούν στη βίωση του μυστηρίου του  Άχραντου Πάθους και της  Ενδόξου  Αναστάσεως!



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ, κατά κόσμον Εμμανουήλ Α. Χαρκιολάκης, γεννήθηκε το 1955 στη Σητεία, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Πτυχίο Θεολογίας έλαβε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο Sydney College of Divinity (Κανονικό Δίκαιο) και στο Flinders University της Νοτ. Αυστραλίας (Λογοτεχνία), απ' όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορος της Φιλοσοφίας. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1979, Πρεσβύτερος το 1981 και Επίσκοπος (Αριανζού) το 1989. Εργάσθηκε ως τραπεζικός στην Αθήνα, ως Κατηχητής στη Μεταμόρφωσι Αττικής, ως Διευθυντής του Ιδρύματος "Ο Παντοκράτωρ" στο Παλαιό Φάληρο, ως Ιεροκήρυκας στη Λευκάδα και την Κρήτη, ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιεράπετρα. Εδίδαξε Λειτουργική και και αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα επί τριετία στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου (Sydney). Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας εξελέγη το 2003. Το 2008 προήχθη σε Μητροπολίτη Προικοννήσου. Εκπροσώπησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε επίσημες εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου (2009-2010). Λόγω του εμπεριστάτου της Μητροπόλεώς του διαμένει φιλοξενούμενος στον Πειραιά, όπου προσφέρει ιεροκηρυκτικές υπηρεσίες στην οικεία Μητρόπολη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου