Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μοναχική Κουρά στην Πατριαρχική Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης

από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης


Μετά από απόφαση της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και της περί Αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ετελέσθη σήμερα, 2 Μαρτίου 2013, προ της ακολουθίας του Μ. Εσπερινού, η μοναχική κουρά του Γαληνού Βαρυτίμου, υπό του Ηγουμένου της καθ’ ημάς Ι. Μονής Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου.
Ο μοναχός Γαληνός είναι εκ φαναριωτικής καταγωγής, μεγαλωμένος στην Ελλάδα, αλλά έχει διατηρήσει την τουρκική υπηκοότητα και αποφάσισε πρόσφατα να επιστρέψει στην πατρογονική του εστία και να υπηρετήσει την Μητέρα Εκκλησία.
Σημειωτέον, ότι ο μοναχός Γαληνός είναι ο δεύτερος εγγραφόμενος στο Μοναχολόγιο της Μονής μας, μετά την πρόσφατη εις Διάκονο και εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Σαμουήλ Εφφέ, ενώ διανύει το στάδιο της δοκιμασίας του ο υποψήφιος Δημήτριος Χρόνης.
Η Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, μετά την αναγκαστική σιωπή της εν αυτή λειτουργησάσης Ιεράς Θεολογικής Σχολής από του έτους 1971, δεν έπαυσε να λειτουργεί ως Μονή, εσχάτως δε, μερίμνη του φιλομονάχου Πατριάρχου μας, επανδρώνεται με νέα αδελφότητα.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου