Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ράδιο του Βατικανού: Ιστορικής σημασίας η παρουσία Βαρθολομαίου



Την ιστορική σημασία της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ενθρόνιση του νέου Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου Α΄ τονίζει το Ράδιο του Βατικανού, που αποτελεί επίσημο όργανο της Αγίας Έδρας.
Σε δημοσίευμα  που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα τού, το Ραδιόφωνο του Βατικανού επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μια ιστορική πρωτιά θα ευλογήσει τη θεία λειτουργία για την ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου Α΄. Μετά από περίπου 1.000 χρόνια Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στην ενθρόνιση Πάπα της Ρώμης».
Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου του Βατικανού αναφέρει ότι στην εγκατάσταση του νεοεκλεγέντα ποντίφικα θα παραστούν αντιπρόσωποι από περισσότερες από 20 χριστιανικές εκκλησίες και εκκλησιαστικούς οργανισμούς. «Ωστόσο, η παρουσία της αυτού Αγιότητος του Βαρθολομαίου Α΄είναι ιστορικής σημασίας» γράφει χαρακτηριστικά.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του κληρικού του τάγματος των Φραγκισκανών, από όπου προέρχεται ο νέος Πάπας Φραγκίσκος, JamesPuglisi.
Ο Ρωμαιοκαθολικός κληρικός, διευθυντής Βατικάνιου κέντρου για την ενότητα των εκκλησιών με την ονομασία Centro Pro Unione υποστηρίζει ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στέλνει ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του οικουμενικού διαλόγου.
Διαβάστε τη συνέχεια στο "amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου