Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κουβέντες σκληρές…

του Αρχιμ. Χρυσόστομου Χρυσόπουλου, για το ΑΜΕΝ.GR




Γνώριμη η εικόνα που μας ξεδιπλώνει αύριο ο  Ευαγγελιστής. Μια γυναίκα – ελληνίδα κατά τον Ευαγγελιστή Μάρκο – βγαίνει από το σπίτι της για να συναντήσει τον Κύριο που επισκέπτεται  την πόλη της, την γειτονιά της. Δεν συναντά ο Χριστός μόνο ανθρώπους αλλά και τον πόνο τους, το πρόβλημά τους.  Έτσι και χαρίζει λύσεις, υγεία, ζωή και σωτηρία.
  Ο Κύριος στην επίγεια διαδρομή Του ταύτισε την ζωή Του μ’ εκείνη των παιδιών Του, περπάτησε  τους δρόμους της βιωτής τους και ανταμώθηκε με τα αιτήματά τους. Αυτό έγινε και με την Χαναναία. Η δαιμονισμένη κόρη της ήταν αφορμή για συζήτηση και αιτία για παράκληση. Ο Χριστός δεν απαντά  μ’ εξαγγελίες  ή υποσχέσεις.  Αντίθετα  με τον τρόπο Του δοκιμάζει, με τα λόγια Του παιδαγωγεί.
«Καλύτερα τα σκυλιά  από τον άνθρωπο».  Σκληρές ακούγονται οι κουβέντες  του Ιησού. Εκστομίζονται  από Πατέρα λογικό και σωστό ; Ναι!  Δεν τις είπε για να μειώσει, αλλά για να δοκιμάσει.  Δεν τις είπε για να αποκαρδιώσει,  αλλά για να επιβεβαιώσει. Χάρη στην γεμάτοι ταπείνωση  και σύνεση απόκριση της γυναίκας ήρθε και η απάντηση, έγινε καλά η κόρη. Ήταν ολοφάνερη η εμπιστοσύνη στην θεραπευτική και σωστική δύναμη του Κυρίου, γι’ αυτό και δέχτηκε  την σύγκριση.  Εκείνος δε, αφουγκράσθηκε τον πόνο της μάνας,  λυπήθηκε τα νιάτα της κόρης. Πρόσφερα θεραπεία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο "amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου