Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Καθηγητής Νικόλαος Μ. Παπαδόπουλος

Του Δρ. Αθανασίου Μουστάκη, Θεολόγου -  Φιλολόγου

Με αυτή την ανάρτηση θέλουμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας λίγα βιογραφικά στοιχεία και λίγες σκέψεις για τον αείμνηστο καθηγητή μαςΝικόλαο Μ. Παπαδόπουλο. Οι σύντομες βιογραφικές αναφορές προέρχονται από το  κείμενο της Καθηγήτριας Βελουδίας Σιδέρη-Παπαδοπούλου, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στον ΛΘʹ τόμο της Επετηρίδας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2004. Το κείμενο μας απέστειλε, ανταποκρινόμενος σε σχετική παράκληση, ο Επ. Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2012 εξεδήμησε πλήρης ημερών και έργων ο Ομότιμος καθ. της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Μ. Παπαδόπουλος.
Ο μεταστάς γεννήθηκε το 1933 στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Άνάμεσα στα έτη 1952-1956 φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το έτος 1960 έφυγε στο Μόναχο της Γερμανίας για θεολογικές σπουδές στην Παλαιά Διαθήκη και στην Εβραϊκή Γλώσσα. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα άλλων ανατολικών γλωσσών (αραβικών και ακκαδικών) και πολιτισμών στην εκεί Φιλοσοφική Σχολή.
Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου