Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών: Ο Λόγος του Σταυρού και η Πρόκληση της Σβάστικας"


Ο Λόγος του Σταυρού και η Πρόκληση της Σβάστικας
  
Ορθόδοξοι Ιεράρχες και Λαϊκοί Θεολόγοι ενάντια στο Νεοναζισμό

Η προοδευτικά αυξανόμενη δημοφιλία που απολαμβάνουν νεοναζιστικές αντιλήψεις και οι πολιτικοί εκφραστές τους στην Ελλάδα αποτελούν ένα από τα πλέον οδυνηρά επακόλουθα της οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παρ’ ό,τι καταγωγικά συνδεδεμένος με έναν επιθετικά αντιχριστιανικό παγανισμό, ο εγχώριος νεοναζισμός επιχειρεί τον τελευταίο καιρό να προσεταιριστεί τα πλέον συντηρητικά στρώματα του εκκλησιαστικού πληρώματος με προφανή στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πολιτικής και ιδεολογικής του επιρροής.
Αποσιωπώντας την επανειλημμένα εκδηλωθείσα αποστροφή του προς τη χριστιανική πίστη, εμφανίζεται ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, την οποία βεβαίως εκλαμβάνει και δικαιώνει αποκλειστικά ως συνιστώσα της εθνικής ιστορίας και συνείδησης.
Τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το Θέατρο «Χυτήριο»... εναντίον του έργου «Corpus Christi», όπου νεοναζιστές συνέδραμαν μέλη παρεκκλησιαστικών οργανώσεων σε έκτροπες ενέργειες, υποψίασαν για το αληθινό πρόσωπο της ακροδεξιάς κατανόησης της Ορθοδοξίας.
Διαβάστε τη συνέχεια 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου